В Киеве провели энергоаудит жилых домов  / Фото УНИАН

Про це повідомив заступник голови Київської міської держадміністрації (КМДА) Петро Пантелєєв.

Читайте такожКМДА планує встановити лічильники тепла в будинках столиці протягом 2 років

Заступник голови КМДА повідомив, що проведений аудит засвідчив, що в столиці значна частина будинків споживає надмірну кількість енергоресурсів. «Майже 2 тис. житлових будинків мають рівень витрат енергії понад 150 кВт год/м кв. Наприклад, більшість об'єктів житлового фонду в інших європейських країнах не споживають більше 90-95 кВт год/м кв. Саме тому однією з першочергових для Києва є реалізація енергозберігаючих заходів. Доведено, що одним з перших кроків на шляху до цього є оснащення будинків приладами обліку теплової енергії», - пояснив він.

Відео дня

За інформацією Петра Пантелєєва, з 8,5 тис. будинків у столиці, які обслуговуються комунальними ЖЕО, тільки в 3,5 тис. встановлені такі лічильники. Вони дають 15-20% економії тепла. Без них неможливо контролювати витрату тепла.

«Міська влада спільно з ПАТ «Київенерго» вже встановили першу сотню лічильників. Протягом наступного року планується встановити 2,5 тис. будинкових лічильників, в першу чергу, в будинках, де відбувається перевитрата енергії. Установка одного такого пристрою коштує 40-50 тис. на будинок», - зазначив заступник голови КМДА.

На його думку, введення обліку спожитого тепла стане відправною точкою заходів по утепленню, модернізації обладнання і, як результат, суттєвого зниження витрат на тепло.