Фото УНІАН

 

Відповідне розпорядження підписав голова міськдержадміністрації та мер столиці Віталій Кличко, повідомили УНІАН у прес-службі КМДА. 

Відео дня

Згідно з документом, комунальне підприємство має забезпечити розробку та затвердження проектно-кошторисної документації, одержати вихідні дані для проектування, визначити генеральну проектну і підрядну організації.

Читайте такожКличко призначив радника з питань розвитку велоінфраструктури столиці

Як зазначають у КМДА, роботи будуть виконуватися з огляду на Міську цільову програму облаштування та розвитку велосипедної інфраструктури, що сьогодні була винесена на обговорення громадськості Департаментом містобудування та архітектури. Пріоритетними напрямками для будівництва веломаршрутів є напрямки: Троєщина – Центр, Солом’янка – Центр та маршрут до станції метро «Позняки».

У столиці мають бути облаштовані нові велосипедні доріжки, смуги, вулиці з пріоритетним проїздом велосипедистів. Фінансування проектних та будівельних робіт планується здійснити за рахунок бюджетних коштів. Вартість об’єкту буде визначена після затвердження проектно-кошторисної документації.

Читайте такожУ Києві розробили схему велосипедних маршрутів

Департамент будівництва і житлового забезпечення, у свою чергу, має подати інвестиційні пропозиції щодо включення вищезазначених робіт до програм економічного та соціального розвитку Києва.