Фото УНИАН

Учора в Києві біля національного палацу мистецтв «Україна», де проходив концерт співачки Ані Лорак, під час сутичок постраждали 4 правоохоронців.

Про це УНІАН повідомили у Відділі зв’язків з громадськістю Головного управління МВС України в м. Києві.

«Учора у Києві під час концерту української співачки Ані Лорак був ініційований конфлікт групою агресивно налаштованої молоді», - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що «група осіб у кількості близько 100 чоловік вчинили безлад біля входу до центрального концертного залу «Україна», не давали шанувальникам співачки спокійно і безперешкодно увійти до приміщення. В людей летіло каміння та яйця, молодики труїли їх сльозогінним газом. Працівники столичної міліції намагалися припинити протиправні дії агресивних молодиків та не допустити розростання конфлікту».

Читайте такожОдеський губернатор вважає, що бійку під час концерту Ані Лорак влаштували провокатори

«Після заходів з охорони громадського порядку навколо палацу «Україна» до медиків за допомогою звернулися четверо правоохоронців, які отримали різноманітні ушкодження. У теперішній час троє з них знаходяться у лікарняному закладі з діагнозом – «отруєння газом і хімічні опіки дихальних шляхів та слизових оболонок очей різного ступеню». Четвертий працівник міліції отримав травму ноги, наразі він проходить медичне обстеження», - наголошується у повідомленні.

Слідчим відділом Печерського райуправління ГУ МВС України в м. Києві відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

За інформацією ЗМІ, вчора від 100 до 300 осіб намагалися зірвати концерт співачки Ані Лорак у палаці "Україна" в Києві. Агресивні молодики зустрічали глядачів, які прибули на концерт, криками "Ганьба!". Також протестувальники зносили огорожі, які встановили правоохоронці на підходах до палацу мистецтв.

Читайте такожВ Одесі міліція кийками "втихомирила" евромайданівців, які намагалися зірвати концерт Ані Лорак

Раніше Ані Лорак уже переносила свої концерти через можливі провокації, незважаючи на обурення активістів, артистка продовжує виступати в Росії.

Також у ЗМІ пройшла інформація про те, що біля палацу «Україна» постраждала журналістка одного з російських телеканалів. Відомості щодо цього внесено до Єдиного обліку повідомлень про злочини та правопорушення і перевіряються працівниками правоохоронних органів у рамках кримінального провадження, яке вже відкрите.